Erdogan: Francuska pomaže teroristima, zato se nikad neće riješiti zla
Redžep Tajip Erdogan

Erdogan: Francuska pomaže teroristima, zato se nikad neće riješiti zla

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Francusku da pomaže teroristima, te poručio kako će Zapad tonuti dok god bude hranio teroriste, javlja Anadolija.

Erdogan je boravio u zapadnom turskom gradu Denizliju, a u obraćanju na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) govorio je o aktuelnim dešavanjima. U Erdoganovom fokusu bila je borba protiv terorizma.

"Prema posljednjim informacijama koje sam dobio, u Afrinu je neutraliziran 4.000 terorista. Ovdje ne ubrajam neutralizirane teroriste na sjeveru Iraka. Ako i njih dodamo, cifra se kreće i do 4.200", rekao je Erdogan.

Turski predsjednik je iznio i kritike na račun Francuske.

"Francuska, pomažeš teroristima, pružaš im podršku, a nakon toga ih ugostiš u Jelisejskoj palati. Za to nikada nećete moći položiti račune, niti ćete ikada uspjeti riješiti zla kakvo je terorizam. Vidite, šta teroristi rade u Njemačkoj? Desiće se i u Francuskoj. Dok god hrani teroriste, Zapad će tonuti", poručio je Erdogan.

Erdogan se osvrnuo i na borbu protiv terorističke organizacije FETO, te je kazao:

"Oko 80 militanata FETO-a smo pronašli u različitim zemljama, spakovali i deportovali u Tursku. Nastavićemo. Gdje god bježali i krili se, mi ćemo im biti za petama. Oni će bježati, mi ćemo ih hvatati. Bez razlike da li se radi o PKK ili o FETO-u. Mi smo odlučni u našoj namjeri, i uspjećemo ovaj posao dovesti do kraja."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.