Puna podrška Socijalističke partije Albanije predsjedniku Đukanoviću

Rama podržao kandidaturu Đukanovića

Puna podrška Socijalističke partije Albanije predsjedniku Đukanoviću

Predsjednik Socijalističke partije i premijer Albanije, Edi Rama podržao je kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima.

Aleksandar Andrija Pejović, predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije Glavnog odbora DPS-a, učestvovao je na Balkanskoj konferenciji Partije evropskih socijalista (PES), čiji je domaćin bila Socijalistička partija Albanije. Sa sastanka je poslata puna podrška Socijalističke partije Albanije predsjedniku Đukanoviću.

Na sastanku PES-a u Tirani, koji je održan kao nastavak konferencije u Podgorici, razmotrena su pitanja partijske saradnje među strankama u regionu, u PES-u, Evropskom parlamentu i Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Razgovarano je i o ulozi civilnog društva i privrednog sektora u pregovorima i procesu integracije u Evropsku uniju, saopšteno je iz DPS-a.

PESBalkanConferenceTirana0404201802

"Pejović je u svom obraćanju istakao da je od izuzetnog značaja da se održi planirana dinamika procesa integracije u regiji i zahvalio je evropskim socijalistima na stalnoj podršci i fokusu koji imaju prema Zapadnom Balkanu, kako kroz direktnu političku saradnju sa sestrinskim partijama, tako i kroz regionalne inicijative. Posebno je ukazao i na značaj pravilnog i pravovremenog uključivanja privrede i cjelokupnog civilnog društva u pregovarački proces", navodi se u saopštenju DPS-a.

Edi Rama, predsjednik Socijalističke partije i premijer Albanije, je pozdravio odlične odnose s Crnom Gorom, čiji je dokaz upravo ova zajednička konferencija.

Posebno je uputio svesrdnu podršku na predstojećim izborima predsjedniku Milu Đukanoviću ukazujući da se radi o jasnom proevropskom izboru koji garantuje dalju stabilnost i napredak regiona - zaključili su u saopštnju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.