Milačić: Crna Gora u oblasti ekonomije pod hitno mora da se okrene sebi (FOTO)
Marko Milačić

Prava Crna Gora neće odustati od pitanja NATO-a

Milačić: Crna Gora u oblasti ekonomije pod hitno mora da se okrene sebi (FOTO)

Predsjednički kandidat Marko Milačić na konvenciji održanoj u Herceg Novom, osvrnuo se na izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) da ovi izbori predstavljaju novi referendum, na kojem građani donose istorijsku odluku.

„U pravu ste gospodine Đukanoviću, ovi izbori jesu jedna vrsta referenduma, jer biramo između kriminala i bezbjedne i sigurne zemlje. Riječ je o referendum gdje ćemo birati da li ćemo moći sigurno da sjednemo u kafić na trgu ili bilo gdje u gradu i da se ne bojimo da će nam neko ubiti dijete i između one Crne Gore gdje ćemo sa djecom moći da pođemo u kafić i da mirno sjednemo, ispijamo kafu i živimo srećno u našoj lijepoj Crnoj Gori“, poručio je Milačić.

Ovako karakterisanje izbornog procesa, Milačić vidi kao ponovni pokušaj polarizacije društva, ali saglasan da je riječ o, kako je Đukanović naveo, istorijskoj odluci, navedeno je u saopštenju Prave Crne Gore.

„Đukanović je rekao da je Crna Gora u ovom izbornom procesu u novom referendumu. Dakle, opet polarizuje društvo“, rekao je Milačić.

Prema njegovim riječima, kako se navodi, u oblasti ekonomije Crna Gora pod hitno mora da se okrene sebi. Jer, kako Milačić kaže, jedna ozbiljna ekonomija ne može da se bazira samo na stranim direktnim investicijama.

„Treba da okrenemo ovu zemlju domaćim faktorima razvoja, da je okrenemo proizvodnji  crnogorskom domaćinu. Mi skoro ništa ne proizvodimo, sve uvozimo. To je slabost i nemoć jedne zemlje da sama stvori realnu vrijednost, da sama stvori proizvod, da sama stvori ono od čega će da se hrani i od čega će da živi ova zemlja“, naglasio je Milačić.

Foto: Prava Crna Gora

Kada je riječ o spoljnoj politici, komentarišući izjave da je pitanje NATO završeno, Milačić je poručio da neće odustati od pitanja NATO-a, ali ni drugih velikih spoljno-političkih tema. Priča koja je utemljena na nepravdi i neslobodi, kako se navodi, ne može se smatrati završenom i to se ne smije pravdati legalizmom.

„Nije legalizam, već saučesništvo, biti u skladu sa zakonima u jednoj zemlji u kojoj su ti zakoni donešeni na prevaran način, protiv volje većine. Legalizam jeste upravo suprotno –pobuniti se protiv ovakvog legalizma, bezakonja. Dakle, ne smijemo da poštujemo odluke koje nisu zasnovane na pravdi i demokratski izraženoj volji građana“, zaključio je Milačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.