Haradinaj za održavanje prijevremenih izbora
Ramuš Haradinaj

Haradinaj za održavanje prijevremenih izbora

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da podržava zahtjev najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova o održavanju prijevremenih izbora.

Haradinaj je, na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade, rekao da će i njegova Alijansa za budućnost Kosova dati svoj glas za nove izbore, ukoliko se sa tim zahtjevom slože i ostale partije vladajuće koalicije i opozicije, prenosi Tanjug.

Poziv političkim partijama da se slože oko datuma održavanja novih vanrednh izbora s obzirom na to da je, kako smatraju, Kosovo ušlo u duboku političku krizu, uputio je DSK. 

Ta stranka smatra da je politička kriza nastala nakon posljednjih zbivanja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, odnosno hapšenja šefa vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića i hapšenja i protjerivanja šest turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, vjerskog vođe u egzilu Fetulaha Gulena. 

Haradinaj je govorio i o odluci Burundija da povuče priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, rekavši da treba biti oprezan jer ne zna koliko je to tačno. 

Bivšem ministru unutrašnjeg poslova Fljamuru Sefaju je zahvalio na saradnji, nakon što je on na njegov zahtjev juče podnio ostavku na tu funkciju. 

Haradinaj je ostavku Sefaja tražio zato što nije bio obaviješten o slučaju deportovanih državljana Turske, ni zvanično ni privatno, te ukazao da bi trebalo raditi na očuvanja kredibiliteta prištinskih institucija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.