Vesko Damjanović novi direktor Uprave policije
Vesko Damjanović, foto: Vijesti

Na mjesto Stojanovića

Vesko Damjanović novi direktor Uprave policije

Dosadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Vesko Damjanović imenovan je danas za vršioca dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore. Damjanović će zamijeniti dosadašnjeg direktora Slavka Stojanovića, koji je u subotu podnio ostavku.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da će Damjanović biti na čelu UP najduže šest mjeseci, tokom kojih će biti raspisan konkurs za izbor direktora. 

"Vlada Crne Gore je danas, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, donijela Rješenje o prestanku mandata direktora Uprave policije Slavka Stojanovića na lični zahtjev", naveli su iz Vlade. 

Podsjetimo, Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbjednosti Jovica Rečević podnijeli su ostavke zbog pogoršane bezbjednosne situacije u Podgorici, a nakon ubistva tri muškarca u tri dana. 

U Podgorici su u subotu podlegli povredama Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31), nakon što je na njih pucala nepoznata osoba u centru grada. Jovanović se slučajno našao na tom mjestu kada je pucano na Šakovića i on je četvrta žrtve obračuna klanova. 

U eksploziji u garaži hotela "Premijer" na Rimskom trgu, u četvrtak naveče, ubijen je Dražen Čađenović. Kako se pretpostavlja, radi se o obračunu kriminalnih klanova. 

Nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice, Vijeće za nacionalnu bezbjednost održalo je sinoć vanrednu sjednicu, na kojoj je ocijenjeno da je narušena bezbjednosna situacija. Zatraženo je formiranje zajedničkih specijalizovanih timova Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.