"Akteri nove vlasti se trude da se što više dodvore SPC", Foto: DPS

Savjet mladih DPS poručio da je ograđivanje Cetinjskog manastira skandalozno

"Sekulović i Damjanović po instrukcije išli u Hram Hristovog Vaskrsenja"

Savjet mladih Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je kako su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktora Uprave policije Vesko Damjanović, po instrukcije za organizaciju i postavljanje barikada oko Cetinjskog manastira za vrijeme nalaganja badnjaka, otišli u Hram Hristovog Vaskresenja i tamo uputstva dobili od episkopa Joanikija i ostalih predstavnika SPC.

"Ne samo da je nedopustivo da se manastir na Cetinju ograđuje, već je skandalozna i činjenica da dvojica državnih službenika, umjesto da sastanke održavaju u institucijama, odlaze na noge sveštenim licima po hramovima", kazali su mladi DPS-a i dodali da to zapravo ne bi trebalo da čudi jer je kako navode ova Vlada i sastavljena u jednom od takvih vjerskih objekata.

Ovim činom kako poručuju samo je nastavljena serija snishodljivih poteza državnih organa,  prema jednoj vjerskoj zajednici.

"Kao što je i protivpravni i nasilni pokušaj usvajanja Predloga izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti, u sred noći i tačno na dan donošenja zakona koji nije bio po volji SPC, klasična demonstracija podaništva države, srpskoj crkvi i neuspio pokušaj da joj se izmjene zakona uruče kao praznični poklon", istakli su u saopštenju..

Vjeruju da to što su vanredna sjednica Skupštine, i ponovljeno glasanje, zakazani na dan Svetog Jovana Krstitelja, isto “slučajnost”, kao i sve ostale slične “koincidencije” kojima građani svjedoče od kada se razni nivoi državne vlasti u Crnoj Gori nadmeću ko će pokazati veću snishodljivost prema srpskoj crkvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.