DIK potvrdio kandidaturu Bojanića, prvi promotivni skup na Cetinju
Mladen Bojanić, foto: Screenshot

Za kampanju 150 hiljada eura

DIK potvrdio kandidaturu Bojanića, prvi promotivni skup na Cetinju

Državna izborna komisija potvrdila je kandidaturu za predsjednika Mladena Bojanića, kandidata većeg dijela opozicije.

Iz Izbornog štaba Bojanića saopšteno je da će njegov prvi promotivni skup biti održan u utorak na Cetinju u 17 časova u kongresnoj sali hotela "Grand." na kojem će predstaviti svoje planove i namjere kao budući predsjednik Crne Gore.

 Bojanić je ranije danas saopštio da će za njegovu predsjedničku kampanju biti izdvojeno 150 hiljada eura. Kampanju će, kako je rekao, finansirati uglavnom politički subjekti koji su ga podržali za kandidata i dodao da će biće omogućeno svim građanima dobre volje, privrednicima i kompanijama da doniraju novac.

"To je primjereno ekonomskom trenutku u kome se Crna Gora i građani nalaze", rekao je Bojanić na danas održanoj konferenciji za novinare.

U okviru kampanje će organizovati osam skupova u većim gradovima, dok će ostala mjesta obilaziti i razgovarati sa građanima.

On je kazao da neće sprovoditi politiku nijednog političkog subjekta koji ga je podržao, niti je to od njega traženo.

"Bio sam nezavisni poslanik, mogao sam da se pridružim nekoj od političkih partija, ali sam izabrao svoj put" rekao je Bojanić i poručio da vjeruje u sinergiju opozicionih glasova.

On je kazao da je cilj kampanje da pokaže građanima da je on kandidat koji može da pomogne da Crna Gora postane moderna evropska država zasnovana na punoj vladavini prava i nezavisnim institucijama.

"Boriću se protiv onog što predstavlja drugi kandidat - protiv korupcije, političkih progona, loše ekonomije, kršenja ljudskih prava, nepotizma", rekao je Bojanić. 

Politiku doživljava kao sredstvo za rješavanje sukoba i ako bude predsjednik spreman je da sa svim političkim akterima razgovara o problemima koji tište Crnu Goru.

Bojanić je poručio da će učiniti sve da za vrijeme njegovog mandata Crna Gora uđe u EU "uzdignutog čela, ponosna, bez gledanja kroz prste".

"Cilj mi je da budemo prava, moderna evropska država, sa tradicijom", naveo je Bojanić.

Bojanić priželjkuje pobjedu u prvom krugu ali očekuje drugi krug gdje će se, kaže, stvari rasčistiti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.