Mladen Bojanić predao potpise podrške za kandidaturu za predsjednika Crne Gore
Mladen Bojanić, Foto: AA

Sedmi kandidat koji će učestvovati na izborima

Mladen Bojanić predao potpise podrške za kandidaturu za predsjednika Crne Gore

Predsjednički kandidat većinskog dijela crnogorske opozicije Mladen Bojanić predao je danas Državnoj izbornoj komisiji potpise podrške za kandidaturu na izborima za šefa države, koji će se održati 15. aprila. Bojanić je do sada sedmi kandidat koji će učestvovati na izborima.

Mladen Bojanić, bivši poslanik u crnogorskom parlamentu, za predsjedničkog kandidata predložen je od strane opozicionih partija Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA. 

Bojanić je Državnoj izbornoj komisiji predao 18.500 potpisa podrške.

"Ovim danas kreće kampanja, obići ću svaku opštinu u Crnoj Gori. Ja sam ubijeđen da moji stavovi predstavljaju evropsku politiku. Zalagaću se za vladavinu prava i zalagaću se da svako uživa sva ljudska prava. Hvala svim političkim subjektima koji su stali iza moje kandidature. Zahvaljujem se i protivkandidatima koji su povukli svoju kandidaturu u moju korist. Ukupno 34 od 39 opozicionih poslanika je dalo podršku meni, što je 90 odsto opozicionih poslanika", kazao je Bojanić. 

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, a kandidature se podnose do 26. marta. 

Prije Bojanića, kandidature za predsjednika Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predali su i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić, potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović, predstavnik Srpske koalicije Dobrilo Dedeić i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. 

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.