Rožajci lažirali udes radi naplate štete od osiguravajućeg društva
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Rožajci lažirali udes radi naplate štete od osiguravajućeg društva

Protiv dva Rožajca u okviru policijske akcije „Udar“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnesena je krvična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su nadležnom tužiocu podnijeli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv E.H. (42) i M.M. (25), oba iz Rožaja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krvično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Oni su, kako se sumnja, ovo krivčno djelo počinili na način što su,16.septembra 2016. godine oko 14,30 časova, telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi OB Rožaje da je u selu Paučina došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova lica učestvovala kao vozači", saopšteno je iz Uprave policije.

Oni su tom prilikom, sumnja se, policijskim službenicima koji su sačinili zapisnik o uviđaju, prikazali lažne činjenice,  time što su u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva, prijavili da su oštećenja navodno nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode.

Iz policije najavljuju da se policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se i dalje nastavljaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.