Ovaj rendgenski snimak petogodišnjeg dječaka je obišao čitav svijet (FOTO)
Foto: Ilustracija

Majka ima poruku za sve roditelje

Ovaj rendgenski snimak petogodišnjeg dječaka je obišao čitav svijet (FOTO)

Jedna majka iz Australije, koja vodi blog "Finlee and Me", objavila je rendgenski snimak svog sina kako bi ljudima širom svijeta poslala vrlo važnu poruku.

"Znate li šta se vidi na ovom snimku? Zrno grožđa! Zaglavilo se danas u disajnom putu mog petogodišnjaka", napisala je Endžela Henderson. 

"Morao je na operaciju, u totalnoj anesteziji, kako bi uklonili zrno. Imao je mnogo sreće što je dio njegovog disajnog kanala bio otvoren, inače bi se vrlo loše završilo", dodala je. 

1780014914384230395547402447019387931529616n

Foto: Facebook

Endžela je zamolila roditelje da budu izuzetno pažljivi prilikom davanja hrane svojoj djeci. 

"Ako ste u nedoumici, jednostavno presjecite prokleto zrno grožđa, čeri paradajz i slično", istakla je.

Mnogi roditelji koji su vidjeli snimak rekli su da nijesu bili svjesni opasnosti, dok su drugi rekli da ovaj primjer svakako predstavlja dobar podsjetnik da uvijek treba biti oprezan. 

Inače, zrna grožđa nalaze se na trećem mjestu uzročnika koji dovode do gušenja djece u Australiji. 

Prvo i drugo mjesto zauzimaju hot-dog i slatkiši, prenosi B92. 

S obzirom na to da se bliži Uskrs, roditelji se takođe mole da usitne čokoladna jaja prije nego što ih daju djeci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.