Sa graničnog prelaza vraćeno 13 tona mesa, nađen i aflatoksin u 45 tona stočne hrane
Ilustracija

Fitosanitarni inspektori izdali 3 rješenja o zabrani uvoza i jedno rješenje za uništenje robe

Sa graničnog prelaza vraćeno 13 tona mesa, nađen i aflatoksin u 45 tona stočne hrane

Inspektori crnogorske Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove vratili su sa graničnog prelaza 13 tona mesa, dok su u gotovo 45.000 kilograma stočnog kukuruza i hrane za životinje nađene nedozvoljene količine aflatoksina.

Fitosanitarni inspektori izdali su tri rješenja o zabrani uvoza i donijeli jedno rješenje za uništenje robe, prenosi agencija Srna.

Za analizu je uzet 171 uzorak, od kojih tri nisu odgovarala propisanim zahtjevima, navodi se u januarskom izvještaju o radu inspekcijskih službi.

Od ukupnog broja pregledanih pošiljki iz uvoza zbog utvrđenih neusaglašenosti sa propisanim zahtjevima zabranjen je uvoz i stavljanje u slobodan promet ili su uništene tri pošiljke, ukupne težine 44.910 kilograma.

Riječ je o 22.800 kilograma stočnog kukuruza, u kojem su nađene nedozvoljene vrijednosti mikrotoksina aflatoksina B1.

Isti mikrotoksin nađen je i u pošiljkama od po 13.360 i 8.750 kilograma hrane za životinje, dodaje se u izvještaju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.