Hajduković pozvao opoziciju da izaberu kandidata do marta, ili da podnesu ostavke
Dragan Hajduković

Hajduković pozvao opoziciju da izaberu kandidata do marta, ili da podnesu ostavke

Naučnik Dragan Hajduković pozvao je, kako navodi, poslednji put poslanike opozicije da najkasnije do kraja februara na zajedničkoj sjednici izaberu predsjedničkog kandidata ili da, u protivnom, svi podnesu ostavke.

On je, u otvorenom pismu parlamentarnoj opoziciji, kazao da je to njihova obaveza prema građanima i prema budućnosti Crne Gore.

"Danas Vas pozivam poslednji put da najkasnije do 28.februara održite zajedničku sjednicu svih 39 opozicionih poslanika. Morate svi doći na tu sjednicu. Tragedija Crne Gore je toliko velika da ne može biti opravdanih izostanaka", naveo je Hajduković.

On je poručio da na zajedničkoj sjednici, po kratkom postupku, naprave listu kandidata opozicije.

"Neka se na listi nađe svako koga predloži najmanje pet poslanika. Savjetujem da na listi budu najmanje tri kandidata, a ne treba bježati ni od četiri ili pet", kazao je Hajduković.

On je poručio da, poslije utvrđivanja liste, pređu na glasanje, "bez maratonskih sukobljavanja i diskusija".

"Neka je sa srećom kandidatu koji dobije dvotrećinsku podršku (dakle 26 od 39 glasova). Ponavljam, tragedija Crne Gore je toliko velika da nema opravdanja ni za izostanak ni za uzdržane glasove", naveo je Hajduković.

On je poručio parlamentarnoj opoziciji da ukoliko nije u stanju da održe zajedničku sjednicu da svi podnesu ostavke.

"Kakvi su to poslanici koji ćute u ovom kritičnom trenutku. Izbor zajedničkog kandidata je Vaš posao a ne posao partijskih lidera", kazao je Hajduković za Minu, prenosi Rtcg.

On je zamolio da prilikom predlaganja kandidata uzmu u obzir snagu predrasuda. "Predrasude su faktor koji bitno utiče na izborni rezultat, a u Crnoj Gori su prisutne još od vremena kada su veliki Liberalni savez Crne Gore i Slavko Perović proglašavani za ustaše".

"Molim Vas da shvatite da predsjedničke izbore ne može dobiti kandidat koji nije odan postojanju države Crne Gore, ili kod dijela opozicionih glasača postoji predrasuda da nije odan samostalnosti", navodi Hajduković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.