Ukrao od žene 5 miliona da bi kupio fudbalski klub
Sulejman Al Fahim

Osuđen na 5 godina zatvora

Ukrao od žene 5 miliona da bi kupio fudbalski klub

Sulejman Al Fahim, bivši vlasnik engleskog fudbalskog kluba Portsmaut, osuđen je na pet godina zatvorske kazne, jer je od svoje supruge Saše Gajdamak ukrao pet miliona funti da bi kupio fudbalski klub.

On je 2009. godine bio vlasnik Portsmauta samo šest sedmica, nakon čega je sa saučesnikom vrlo brzo klub prodao Aliju Al Faraju, a prevaru je otkrila njegova supruga Gajdamak kada je otišla u banku, prenosi Telegraf.

U banci je primijetila da na jednom računu više nema novca, te je slučaj prijavila policiji. Ispostavilo se da je umiješan i jedan bankarski službenik, koji je takođe osuđen na pet godina zatvora.

Od vremena kada je Al Fahim bio vlasnik, klub je tri puta ispadao u niži rang takmičenja, mučio se da isplati plate igračima i ostalim zaposlenim, a promijenio je i sedam vlasnika.

Al Fahim je prilikom kupovine rekao kako se nada da će klub imati novi stadion do 2015. ili 2016. godine i da će do biti standardan među osam najboljih timova. On će kaznu odležati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.