Demokrate odgovorile DPSu: Osudite ponašanje vaših funkcionera pa onda kritikujte druge
Demokrate Budva

Demokrate odgovorile DPSu: Osudite ponašanje vaših funkcionera pa onda kritikujte druge

Budvanski odbor Demokrata pridružio se javnosti u osudi čina i zloupotrebe službenog vozila od strane v.d. direktora „Vodovoda i kanalizacija“, Vladimira Vujovića.

 Sa osudom takvog ponašanja javnih funkcionera složiće se, ističu,  svaki građanin, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada.

Međutim, Demokrate imaju veliki problem kada ta osuda dolazi od DPSa, subjekta koji, kako kažu, može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe.

"Voljeli bismo da ste ovako odreagovali ka centrali vaše stranke, ili jednoj od frakcija vaše stranke, baš ovih dana kada smo svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju. Ili prije toga na Cetinju i Mojkovcu. O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje, pa onda kritikujte druge. Međutim, znamo da za to nijeste kadri i da nijeste tako nešto smjeli uraditi, te da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete", saopštile su Demokrate reagujući na saopštenje DPSa.

Dodaju da se brzopletost DPSa ogleda i u tome što ste u svom saopštenju pitali predsjednika Opštine, gospodina Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja.

"Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač Opština upravljaju bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razrješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je „skoncentrisao svu vlast u svojim rukama“, a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja. Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelu „Vodovoda“ trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zemana bila finansijski direktor istog preduzeća. Da li je taj bipolarni poremećaj koji se manifestuje u vašim istupima posljedica toga što se pola godine ne možete dogovoriti koja od struja će vam voditi opštinski odbor, što ne znate jeste li se dovoljno pročistili da zadovoljite šefa, ili zbog nečeg trećeg? Nebitno je, to ipak ostavljamo vama da rješavate. A ostavljamo i nadležnim organima DOO Vodovod i kanalizacija Budva  da rade svoj posao", navode budvanske Demokrate.

Napominju da javni funkcioneri moraju postupati u skladu sa određenim kodeksom ili neće imati njihovu podršku.

" Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako je i u konkretnom slučaju.", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.