Opozicija će pregovarati sa Tadić-Mijović i Jovićevićem
Andrija Jovićević

Potencijalni predsjednički kandidati opozicije

Opozicija će pregovarati sa Tadić-Mijović i Jovićevićem

Lideri takozvane građanske opozicije na jučerašnjem neformalnom sastanku donijeli su odluku o formiranju timova koji će pregovarati sa potencijalnim predsjedničkim kandidatima opozicije Milkom Tadić-Mijović i Andrijom Jovićevićem, saznaje Pobjeda.

Više izvora tog lista iz opozicije je saopštilo da je Milku Tadić-Mijović predložio dio građanske opozicije, predvođen SDP-om, dok je Andrija Jovićević favorit Demokratskog fronta.

-Sa Milkom Tadić-Mijović i Andrijom Jovićevićem će se narednih par dana pregovarati o uslovima njihovih kandidatura. Dilema je da li da budu kandidati svih stranaka u opoziciji ili da kao nestranačke ličnosti uđu u predsjedničku trku uz podršku cijele opozicije- kazao je Pobjedi izvor iz opozicije.

Sastanku takozvane građanske opozicije juče u Podgorici prisustvovali su lideri Demosa Miodrag Lekić, SDP-a Ranko Krivokapić, SNP-a Vladimir Joković i GP URA Dritan Abazović, kao i predstavnik Demokrata Danilo Šaranović.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ranije je kazao da će podržati kandidata iza kojeg stanu njegove kolege iz opozicije.

Prema nezvaničnim informacijama, na sastanku je predlagana i Vanja Ćalović-Marković, ali je ta inicijativa predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića, odbačena, jer je izvršna direktorka MANS-a još ranije javno odbila takve ponude.

Izvori Pobjede iz opozicije nijesu željeli da procjenjuju ko od ta dva kandidata ima veće šanse da bude zajednički kandidat.

- Još je rano, zavisiće i od ličnih ambicija i od uslova koji budu postavljeni. Treba obaviti razgovore i vidjeti kakva su njihova razmišljanja i stavovi, zaključio je izvor Pobjede.  Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković i potpredsjednik GP URA Neđeljko Rudović juče nijesu željeli da otkrivaju karte medijima. Joković je u srijedu ovlastilo Predsjedništvo SNP-a, da sa Demokratskim frontom pregovara o zajedničkom predsjedničkom kandidatu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.