Besiks grupa zainteresovana za aerodrome i most na Verigama
Foto: Gov.me

Marković primio predstavnike kompanije Besiks

Besiks grupa zainteresovana za aerodrome i most na Verigama

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike kompanije Besiks na čelu sa izvršnim direktorom Rikom Vanderbergom (Rik Vandenberghe).

Premijer Marković je, upoznajući goste sa ekonomskim, društvenim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu.

Besiks grupa je izrazila posebnu zainteresovanost za učešće u mogućim projektima vezanim za valorizaciju aerodroma Tivat i Podgorica, mostu na Verigama i drugim putnim infrastrukturnim projektima, realizaciju i izgradnju novih turističkih kapaciteta kao  i za projekte u sektoru energetike, sa akcentom na obnovljive izvore energije.

Na kraju sastanka zaključeno je da će predstavnici Vlade Crne Gore i Besiks Grupe u što kraćem vremenskom periodu sagledati konkretne mogućnosti za stratešku saradnju

Besiks grupa (https://www.besix.com/en) je najveća belgijska kompanija koja radi na izgradnji objekata, infrastrukture, objekata za sport i rekreaciju. Kompanija je, takođe, aktivna u pružanju usluga iz oblasti nekretnina i koncesija.

Besiks grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2013. godine, izvođač su i suinvestitor jednog od kapitalnih investicionih projekata u Crnoj Gori-Luštica Bay i 50% vlasnik budućeg hotela „Chedy“, na istom lokalitetu. Predstavnici kompanije izrazili su interesovanje za nastavak poslovanja u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.