CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u crkvi na Cetinju
Foto: CPC

CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u crkvi na Cetinju

U crkvi Sv Ivana Crnojevića na Cetinju svečano su dočekane čestice mošti Svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta, saopšteno je iz CPC.

“Svetinje koje su donijeli Parosi cetinjski Protojereji stavrofori Dragan Pavlović i Stefan Marković starješina crkve Sv Ivana Crnojevića, a koje su podsjećamo dar rumunskih Svještenika, dočekao je Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Boris, u prisustvu mnogobrojnog naroda”, navodi se u saopštenju. 

Nakon polaganja kivota sa Svetinjama uslijedila je sveta arhijetejska liturgija, koju je služio Blaženjejši mitropolit Boris, uz sasluženje vikarnog episkopa Dukljanskog Ivana i sveštenstva.

“U svojoj besjedi mitropolit je kazao da su ove relikvije veliki blagoslov za Cetinje, ali i cijelu Crnu Goru, podsjetivši na put mošti od Kipra, preko Bugarske i Rumunije pa sve do danas, do Cetinja, ali i na značaj i poštovanje Svetih Apostola Petra i Pavla na Cetinju i uopšte kod crnogorskog naroda. Okupljeni narod je sa radošću molitveno pristupao Svetinjama, kako tokom Liturgije, tako i tokom cijelog dana. Mošti svetih apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta će svakodnevno biti dostupne narodu na poklonjenje i molitvu u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju”, zaključuje se u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.