Ministarstvo prosvjete: Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno

Anketa udruženja Roditelji koristan input

Ministarstvo prosvjete: Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno

Anketa Udruženja Roditelji izuzetno je koristan input u daljem radu Ministarstva prosvjete, saopšteno je iz tog resora.

Podsjećamo, u Crnoj Gori je, skoro 80 odsto roditelja, nezadovoljno sistemom osnovnog obrazovanja, a više od dvije trećine njih uopšte ne očekuje da će posljednja reforma učiniti sistem obrazovanja kvalitetnijim, saopšteno je na pres konferenciji Udruženja Roditelji.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da je činjenica da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja. 

"U jednom dijelu nalazi će biti korišteni za dalje korake u unapređenju sistema. Takođe, vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijenimo da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja. 

Na kraju, kao što je dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti upravo u sistem obrazovanja i rad ovog Ministarstva, tako će i pomenuta anketa Udruženja biti predmet naše pažnje", navodi se u reagovanju.

Iz Ministarstva prosvjete su na kraju poručili da mišljenje svakog roditelja uzimajuvrlo ozbiljno, "i tako će biti i u budućnosti". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.