Služba zaštite NP Skadarskog jezera i volonteri spriječili krivolov
Zaplijenjena plinska lampa i boca

Služba zaštite NP Skadarskog jezera i volonteri spriječili krivolov

Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno vrši zaštitu prostora u cilju očuvanja prirodnih vrijednosti. S tim u vezi, od posebnog je značaja saradnja sa volonterima, pripadnicima granično-pomorske Policije, kao i ribolovnim udruženjima i mještanima, saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

Ističu da je Služba zaštite NP Skadarsko jezero u saradnji sa volonterom NVO Grupe za zaštitu šarana „Carp Security Group“, spriječila dvije osobe u vršenju krivolova, u toku noći 14.01.2018. godine, u reonu Koraćice, po riječima direktora NP Skadarsko jezero Nenada Ivanovića.

"Tom prilikom Služba zaštite je oduzela nelegalno ribolovno sredstvo osti, plinsku lampu i plinsku bocu. Lica će biti procesuirana nadležnim organima, odnosno nadležnom inspektoru za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja", kazali su iz NP Skadarsko jezero.

oduzetonelegalnoribolovnosredstvoosti

Oduzeto nelegalno ribolovno sredstvo

NP Skadarsko jezero osnovan je 1983. godine i prepoznat je po bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta, posebno riba i ptica.

"U cilju očuvanja ukupnih vrijednosti, Nacionalni park poziva sve ekološki odgovorne građane i volontere da se pridruže akcijama suzbijanja krivolova na Jezeru i prijave nelegalne aktivnosti na dežurni telefon 067 310 454", poručuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.