U požaru izgorjela beba i dvogodišnji dječak
Ilustracija

Tragedija u Srbiji

U požaru izgorjela beba i dvogodišnji dječak

U stravičnoj tragediji danas u selu Porodin kod Žabara u Srbiji u jednoj kući izgorjela su dva djeteta, djevojčica od jednu i dječak od dvije godine.

Do nesreće je, prema još uvijek nepotvrđenim podacima, došlo kada je majka djece izašla po drva, a žar ispao iz šporeta, a vatra se proširila na cijelu kuću.

Majka je pokušala da uđe u kuću, ali od plamena nije mogla, a dvoje djece nastradalo je u požaru, čiji se uzrok utvrđuje, saznaje Blic.

Ona je čula poziv od dječaka i otvorivši vrata vidjela da je prostorija puna dima. Nije mogla da uđe u sobu, a nije vidjela ni djecu, već je otrčala u komšiluk po pomoć, prenosi radio Boom 93 iz Požarevca.

U trenutku nesreće suprug se nije nalazio u kući.

Tijela djece su pronađena nakon gašenja požara. Uviđaj su obavili zamjenik Osnovnog javnog tužioca i ekipa Policijske uprave Požarevac.

Naložena je obdukcija tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.