Velika eksplozija u fabrici kornfleksa
Ilustracija

Argentina

Velika eksplozija u fabrici kornfleksa

Velika eksplozija u fabrici za preradu žitarica u Santa Feu, u Argantini. Jedna osoba stradala, više njih povrijeđeno.

Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru, a na licu mjesta su i brojne ekipe Hitne pomoći kao i helikopteri koji prevoze povrijeđene ka bolnicama.

Vlasnik fabrike u kojoj se dogodila eksplozija je vlasnik kineska prehrambena državna kompanija COFCO. 

Kako navodi Rojters, eksplozija je već uticala na transportne aktivnosti jednog od najvećih prehrambenih snadbjevača na svijetu. 

Uzrok eksplozije za sada nije poznat, ali bi mogao da ima veliki uticaj na tok izvoza hrane iz Argentine jer su sindikati, koji predstavljaju inspektore za žitarice i radnike, najavili su da će danas stupiti u štrajk kako bi zahtijevali bolje bezbjednosne uslove. 

Policija, vatrogasne službe i drugi zvaničnici nisu pružili detaljnije informacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.