Mladić iz Beograda nova žrtva malih boginja
Ilustracija

Preminuo nakon komplikacija

Mladić iz Beograda nova žrtva malih boginja

Dvadesetogodišnji mladić iz Beorada preminuo je jutros u bolnici na odjeljenju intenzivne njege zbog komplikacija izazvanih malim boginjama.

To je druga žrtva malih boginja u Srbiji. Pacijent nije bio vakcinisan,piše RTS.

U Srbiji je od početka oktobra do danas registrovano ukupno 630 slučajeva malih boginja, od kojih je 225 laboratorijski potvrđeno u Institutu "Torlak", saopštio je juče Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najmlađa oboljela osoba je beba od dva mjeseca, a najstarija osoba ima 60 godina.

Najveći broj oboljelih je među mlađima od pet godina i starijima od 30 godina.

Većina oboljelih osoba i to 91 odsto je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.