Policajci osumnjičeni da su se tukli sa građanima u Budvi i H.Novom
ilustracija

Pokrenuti disciplinski postupci

Policajci osumnjičeni da su se tukli sa građanima u Budvi i H.Novom

Disciplinski tužilac je pokrenuo postupak protiv dvojice policajaca zbog sumnje da su se fizički obračunavali sa građanima.

Policijski narednik-šef smjene operativnog dežurstva u Stanici policije CB Budva V.M. sumnjiči se da se 26. juna, oko 20.25, u hodniku stambenog objekta u mjestu Rafailovići u Budvi, ponašao suprotno pravilima službe.

On, navodno, nije spriječio narušavanje javnog reda i mira, već je lično narušio javni red i mir tako što se fizički obračunavao, tj. razmjenjivao udarce rukama i nogama u predjelu glave i tijela u tuči koja se dogodila između, sa jedne strane, M.P. i S.V. i, sa druge strane, K.M. i imenovanog policijskog službenika. Zbog ovog incidenta protiv njega je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 10 stav 2 Zakona o JRM, piše Dan.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv B.I., starijeg policajca prve klase Interventne grupe Stanice policije CB Herceg Novi.

On se tereti da se 20. juna, oko 20.55, ispred porodične kuće K.B. u Ulici Luke Vukalovića u Igalu, kad nije bio na dužnosti, nakon kraće verbalne prepirke, fizički obračunao sa T.G.

Policajac je T.G. zadao više udaraca pesnicom u predjelu glave. Kada ga je to lice udarilo nogom u predjelu tijela, policijski službenik ga je uhvatio rukom za nogu i odgurnuo ga od sebe, usled čega je T.G pao na betonsku podlogu.

Nakon toga, kako piše u saopštenju MUP-a, policajac mu je prišao i zadao mu više udaraca rukama u predjelu glave, kao i više udaraca nogom u predjelu tijela, nanijevši mu tom prilikom tjelesne povrede.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.