Novogodišnja humanitarna akcija
Donirajte za promrzle šapice

Pomoć napuštenim životinjama

Novogodišnja humanitarna akcija "Donirajte za promrzle šapice"

Nevladina organizacija "Prijatelji životinja Podgorica" u susret novogodišnjim praznicima pokreće humanitarnu akciju "Donirajte za promrzle šapice", u okviru koje će se prikupljati novčana sredstva i hranu, za pomoć napuštenim životinjama.

"Molimo sve društveno odgovorne kolektive, pojedince, institucije i sve druge da uzmu učešća u ovoj humanitarnoj akciji, kako bismo prikupili što više sredstava za pomoć napuštenim životinjama, kojima je ona u ovim hladnim danima i te kako potrebna", kazali su iz NVO "Prijatelji životinja Podgorica".

Kako kažu na ulicama ima veliki broj napuštenih životinja, koje su tamo dospjele zahvaljujući ljudskoj nebrizi.

"One često bivaju povređivane od strane ljudi, a u zimskim uslovima se mnoge od njih razbolijevaju i ne uspiju da dočekaju toplije dane. Zbog toga se trudimo da što većem broju takvih životinja obezbijedimo veterinarsku pomoć. Međutim, kako nemamo izvor prihoda, a naša dugovanja prema veterinarskim ambulantama su odavno prešla limit, to ograničava naše mogućnosti i mnogima ne uspijemo da pomognemo, već one umiru u najgorim mukama baš tu pred našim očima. Zato smo odlučili da iskoristimo praznične dane, vrijeme kada se daruje, da i njima pomognemo tako što ćemo ih liječiti i hraniti. To možemo uraditi samo uz pomoć humanih ljudi, a što više njih se uključi u ovu našu akciju, to će biti veći broj životinja kojima ćemo pomoći", navode iz ove NVO.

Svi koji žele da se priključe njihovoj akciji, to mogu uraditi uplatom na broj žiro računa 535-16574-21 (Prva banka Crne Gore) ili pozivom na brojeve telefona: 068/182-482 i 067/207-700.

"Javiće se naši članovi sa kojima ćete se dogovoriti oko preuzimanja donacije", saopšteno je.

Humanitarna akcija će trajati od 22. decembra 2017. do 12. januara 2018. godine.

"Sve donacije koje dobijemo će otići tamo gdje procijenimo da je u tom momentu najneophodnije, baš kao što je to i do sada bio slučaj. Unaprijed hvala svima koji doniraju za promrzle šapice", kazali su iz NVO "Prijatelji životinja Podgorica".


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.