OVA pravila ne smijete prekršiti u vezi
Ilustracija

"Azbuka" ljubavi

OVA pravila ne smijete prekršiti u vezi

Tajna uspješne veze pune ljubavi i razumijevanja krije se samo u pet bitnih stvari koje uvijek morate imati na umu!

"Ovog januara, moj dečko i ja ćemo proslaviti 10 godina veze i dalje mi nije jasno kako je toliko vremena prošlo od našeg prvog poljupca u srednjoj školi. Imali smo samo 17 godina kada smo se zaljubili i sada poslije skoro deceniju ljubavi, mogu da tvrdim da smo skoro savladali pravila jedne uspješne veze i vjerujte mi, nije uvijek bilo lako", napisala je jedna djevojka za sajt Everygirl.com, a cosmopolita.rs vam u cjelosti otkriva njenih top 5 lekcija koje garantuju mirnu i harmoničnu vezu. 

Nikada nemojte ići na spavanje ljuti ili bijesni

Vjerujem da će većina pomisliti kako je ovo kliše, ali upravo ova stvar čini vašu vezu jačom tokom godina. U početku veze, umjela sam da se naljutim, posvađam i da ne želim da pričam uopšte o tome i čekam da tako prođe vrijeme, ne bi li me on molio da riješimo problem. Umjesto što ćete se tako razmaženo ponijeti, mnogo je zdravije i bolje da odmah pokušati da riješite problem, da popričate kako se osjećate, izviniti (ako je potrebno) i pronađete rješenje, umjesto što ćete trošiti vrijeme na izbjegavanje i kuliranje. Ako mislite da se najsrećniji nikada ne svađaju, varate se. Zapravo je zdravo ponekad iznijeti probleme i posvađati se oko istih, ako će to doprinijeti nekom boljem odnosu u budućnosti. Ali, ono što je bitno da prije nego što krenete na spavanje i prije nego što se završi dan, popričate i oprostite jednom drugom. Nikada nemojte zaspati bijesni na svog dragog je prva i jedna od najvažnijih lekcija.

Fokusirajte se na ono što volite kod svog partnera

Umjesto što ćete se truditi da promijenite ono što vam se ne dopada kod njega, okrenite stvari u drugom smjeru. Razmislite šta je to što toliko volite kod njega, zbog čega vas je osvojio, u šta ste se zaljubili...Zapamtite da nema idealne osobe i kod svake će vam nešto smetati. Nebitno da li je to fizički izgled, loše navike, ili ponašanje. Uvijek će postojati nešto što biste rado izmijenili da možete. Ali razmislite da možda isto tako razmišlja i vaš partner. Možda niste ni vi djevojka iz snova, ali vas je on prihvatio sa tim sitnim manama. Ukoliko ne možete nekog da prihvatite takav kakav jeste, bolje je da ga pustite ili pokušajte da zavolite njegove druge strane i popričajte o stvarima koje vam smetaju.  Kada sam probala da svog sadašnjeg dečka posmatram isključivo kroz stvari zbog kojih sam se zaljubila u njega, promijenila sam totalno sliku i naša veza je postala jača i bolja. I on je priznao da je bio mnogo srećniji.

Kompromis je obavezan (ali ne onaj na koji vi mislite)

Sigurno ste toliko puta čuli da je tajna srećne veze u kompromisu i slažemo se 100%. Ako ste gledali seriju "Stranger Things 2", možda ćete se sjetiti kako Džim Hoper objašava maloj Eleven šta znači riječ kompromis. Kompromis  - polovično srećan. Kada je ljubav u pitanju, to baš i ne treba da bude tako. Naravno da nećete spriječiti sebe da budete srećni samo da bi neko drugi mogao da bude. Ljubavni kompromis podrazumijeva da pronađete rješenje da obje strane budu zadovoljne, a ne da lišavate sebe stvari koje volite zarad partnerove sreće.

Naučite njegov ljubavni jezik

U suštini, svi pričamo drugačijim ljubavnim jezikom. Dok je nekim osobama pažnja dokaz ljubavi, drugima će biti pokloni, a trećima romantične riječi. Zato nema univerzalnog jezika kada je ljubav u pitanju i ako ste se u prethodnoj vezi ponašali na određen način, ne znači da ćete se i u svakoj narednoj tako ponašati. Sigurno ste primijetili šta je to što vaš dragi voli, šta mu prija...naravno da se podrazumijeva da i on isto tako učini kada ste vi u pitanju, tako da možete da pričate istim jezikom i uživate u bliskosti i ljubavi.

Jednostavno budite UVIJEK ono što jeste

Najljepša stvar koju sam iskusila u svojoj vezi je ta što u svakom trenutku mogu da budem ono što jesam i što imam slobodu da uvijek izrazim svoje mišljenje, bez straha da ću zbog toga trpljeti neke posljedice. Nikada ne smijete dozvoliti taj luksuz da se zbog nekoga mijenjate ili ustručavate, naročito ako je u pitanju vaš sadašnji partner za koga mislite da će biti i budući.

Cosmopolitan.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.