Dozvoljen homoseksualni brak u Australiji
Ilustracija

Dozvoljen homoseksualni brak u Australiji

Parlament Australije usvojio zakon o homoseksualnom braku, što je posljednji korak ka legalizaciji tog braka posle kampanje glasanja građanja putem pošte.

Zakon treba da potpiše generalni guverener Piter Kosgrouv, predstavnik kraljice Elizabete Druge u Australiji, što se očekuje narednih dana.

Za zakon je glasalo 146 od 150 poslanika u donjem domu parlamenta, dok je u gornjem domu bilo 43 glasa za i 12 protiv. 

Građani su se takođe izjasnili za homoseksualni brak glasanjem poštom koje je trajalo nekoliko mjeseci. 

Oko 62 odsto od 12,7 miliona učesnika poštanskog glasanja, što je rijetka procedura koja omogućava glasačima da daju svoj stav na dobrovoljnoj bazi, glasalo je za homoseksulani brak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.