Banjaluka: Dispečerku davio kablm jer je odbila da mu pošalje taksi
ilustracija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva

Banjaluka: Dispečerku davio kablm jer je odbila da mu pošalje taksi

Dejan Knežević (28) iz Banjaluke uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je pokušao da ubije dispečerku “Banjalučkog taksija” Aleksandru Perović (39), koju je po ulasku u kancelariju udario šakom, oborio i gazio nogama a onda i pokušao da je zadavi telefonskim kablom, jer je odbila da mu na traženu adresu pošalje taksi vozilo.

Od sigurne smrti dispečerku je spasilo to što je uspjela da pozove pomoć i “uzbuni” taksiste, što je Kneževića natjeralo u bijeg pa je Perovićeva prošla samo sa lakšim povredama vrata.

Cijela drama odigrala se u subotu oko 18.20, a Knežević je brzom reakcijom policije identifikovan i uhapšen oko 22 časa, pišu Novosti.

Kako saznaju Večernje Novosti u PU Banjaluka, motiv napada bilo je to što dispečerka na Kneževićev poziv nije uputila taksi vozilo na traženu adresu. Navodno je tokom razgovora primijetila da je on pijan i posle kraće rasprave poručila mu je da “ne voze pijane mušterije”. Kneževića je to toliko razbjesnjelo da se odmah uputio u centralu “Banjalučkog taksija” u ulici Slavka Rodića gdje je nasrnuo na dispečerku.

- Djevojka je pokušala da se odbrani, ali je Knežević mnogo fizički jači od nje. Ipak, dobro se snašla jer je uspjela da stisne taster za obavještenje svih taksista. To joj je očigledno spasilo život jer, čim je to uočio, Knežević je brže-bolje pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović potvrdila je da je D. K. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Policija je izvršila uviđaj, a osumnjičeni Dejan Knežević je zadržan na kriminalističkoj obradi tokom koje je utvrđeno da je bio pod dejstvom alkohola i navodno mu je izmjereno više od jednog promila alkohola u krvi.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.