Hrvatska pod snijegom, putevi zatvoreni širom zemlje

Duva jak vjetar

Hrvatska pod snijegom, putevi zatvoreni širom zemlje

Zahlađenje sa kišom, a u višim predjelima i snijegom koje su proteklih dana najavljivali meteorolozi, stiglo je danas u Hrvatsku.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg je pao na Sljemenu, u Lici i Gorskom kotaru, a i Hrvatski autoklub javlja da je u tim djelovima Hrvatske otežan saobraćaj.

U 7 sati u nedjelju najviše je snijega bilo na mjernoj stanici Puntijarka na Sljemenu, gdje je napadalo 18 centimetara. Na Zavižanu ga već ima 11 cm, dok je novi sniježni pokrivač zabilježen u Delnicama (10 cm), Pargu pored Čabra (9 cm), Plitvičkim jezerima (5 cm), Crnom Lugu (4 cm) i Otočcu (1 cm).

U nedjelju se, prema najnovijoj prognozi, očekuje pretežno oblačno s kišom, a u višim predjelima snijeg uz stvaranje sniježnog pokrivača. Najveći dio kiše u unutrašnjosti pašće u prvom dijelu dana, a na Jadranu, posebno u Dalmaciji, ponegdje i izraženiji grmljavinski pljuskovi, piše Jutarnji list.

U priobalju duva jak vjetar, mjestimično sa olujnim udarima. Mogući su odroni.

- Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima, održavaju bezbjedonosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme - poručuje HAK (Hrvatski autoklub).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.