Dječaci od 12 i 14 godina mučili staricu pa pravili selfi s njom
Ilustracija

Bečej u Srbiji

Dječaci od 12 i 14 godina mučili staricu pa pravili selfi s njom

Trojica maloljetnika, od kojih dvojica imaju 12 godina, a jedan 14, upali su u četvrtak ujutru u kuću starice (86) u Bečeju u Srbiji, s namjerom da je opljačkaju.

Dok su vršili premetačinu, baka se probudila zbog buke i vidjela je provalnike.

- Oni su tada fizički napali staricu tako što su je gušili, šutirali, gurali štap u usta u namjeri kako se prepostavlja da je ubiju, jer su se uplašili da im je zapamtila lik. Ono što je sve zgrozilo je da je kod jednog maloljetnika, u mobilnom telefonu pronađena selfi fotografija pored bake, jer su mislili da su je ubili - kaže izvor, za medije.

Bečejska policija je privela maloljetnike u školi koju pohađaju.

Sudija za maloljetnike u sudu u Zrenjaninu, odredio je pritvor od 30 dana 14-godišnjaku koji se sumnjiči za pokušaj ubistva.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.