Muškarcu koji je ubio majku povećana kazna na 20 godina zatvora

Muškarcu koji je ubio majku povećana kazna na 20 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu N. M. i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva majke S. M. Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preinačio prvostepenu presudu kojom je N. M. bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina i pravosnažno ga osudio na 20 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cijenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, ali da je olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju.

Prvostepeni sud, po ocjeni Apelacionog suda, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i nije imao u vidu da je oštećena bila u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane, zbog čega mu je ovaj sud povećao kaznu.

N. M. je oglašen krivim što je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, u stanu u Beogradu, lišio života svoju majku, S. M, pri čemu su njegove sposobnosti da shvati značaj svog djela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno.

Sumnja se da je rukama i nogama majci zadao veći broj udaraca i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, zbog čega je ona zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, usljed kojih je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine preminula.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.