Za tri godine uloženo 26 milona eura u opštinu Pljevlja
Sa sastanka

Prijem kod premijera povodom Dana opštine

Za tri godine uloženo 26 milona eura u opštinu Pljevlja

Povodom Dana opštine predsjednik Vlade Duško Marković primio čelnike Pljevalja.Čestitajući rukovodstvu i građanima Pljevalja Dan opštine, Marković je iskazao punu spremnost da se definišu modaliteti i iznađu mogućnosti za unapređenje sveukupnog stanja u opštini Pljevlja.

On je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem, predsjednikom Skupštine opštine Tarikom Gadžovićem i potpredsjednicom Opštine Anelom Kriještorac poručio da je neophodno da se u partnerskom odnosu između Opšine i Vlade stvaraju uslovi da stanje u pljevaljskoj opštini bude još bolje u pogledu razvoja, novih zapošljavanja i intenzivnijeg unapređivanja uslova za život građana, saopšteno je nakon sastanka.

Ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za pozitivne pomake. 

"U pogledu odgovora na aktuelne izazove koji se tiču finanasijske situacije u opštini Pljevlja, predsjednik Marković najavio je definisanje konstruktivnog rješenja koje će značiti prevazilaženje postojeće situacije, istovremeno naglašavajući potrebu da se iznađe dugoročno rješenje u stabilizaciji opštinskih finansija", saopštila je Vladina Služba za odnose sa javnošću.

Govoreći o prirodnim i razvojnim resursima kojima raspolaže opština Pljevlja, predsjednik Vlade je kazao da država treba na drugačiji i bolji način da upravlja, koristi i valorizuje prirodna dobra najavljući u tom kontekstu potrebu za kreiranjem efikasnijih modela kroz Zakon o privatno javnom partnerstvu i Zakon o koncesijama. 

„Značajna je podrška Vlade opštini Pljevlja“ – istakao je Mirko Đačić, obrazložući takvo stanovište činjenicama da su krupni infrastrukturni i objekti društvene infrastrukture u toj opštini izgrađeni zahvaljući podršci Vlade, navodeći primjer Cetra za kulturu, Doma starih, kao i izgradnju putne mreže.

Đačić je kazao da je u posljednje vrijeme od 120 asfaltirano 70 ulica, te da je za tri godine uloženo 26 milona eura u opštinu Pljevlja. 

Na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa čelnicima opštine Pljevlja bilo je riječi i o ekološkoj naknadi.

Mišljenje je predsjednika Markovića da se to pitanje mora pažljivo analizirati i osmislilti održivo i pravedno rješenje, koje neće biti osporavano. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.