Iz vatrene stihije spasili slijepu ženu i troje djece
Foto: Igor Marinković

Osmočlana porodica ostala bez krova nad glavom

Iz vatrene stihije spasili slijepu ženu i troje djece

U požaru, koji je izbio u ponedjeljak oko 16.35 u stanu na prvom spratu zgrade u Ulici Dušana Mađaričića Korčagina 147 u Zemun Polju, osmočlana porodica Janković je ostala bez krova nad glavom!

Vatra je zahvatila cijeli stan od 45 kvadrata, od kojeg je, za samo deset minuta ostalo zgarište. Brzom reakcijom vatrogasaca, koji su spasli troje djece iz doma Jankovića i još četvoro sa sprata iznad spriječena je veća tragedija!

"Sve je izgorjelo za deset minuta. Unutra smo bile ćerka, snaja, troje unuka i ja, kad je samo odjednom buknula vatra! Ne znamo odakle, ništa se nije vidjelo od dima, tako su mi rekli. Ja sam slijepa i bilo mi je još teže kad sam uhvatila nagorjelu nogu od stolice i pomislila da je najmlađe dijete, staro jedva godinu - stradalo! Kasnije su mi rekli da je spavalo kad je oko njega buknuo najveći plamen! Srećom, uspjeli smo da se dokopamo stepeništa i da siđemo napolje", rekla je Jelena Janković, vlasnica stana.

bgdpozarigor1

Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar i konstatovali su da je više od 70 odsto stana izgorjelo. U nevjerici, Jankovići su sinoć stajali ispred zgrade u Zemun Polju, gledajući u čađave prozore. Kako kažu, ostalo im je samo ono što su ponijeli na sebi.

"Samo neka su djeca živa i zdrava. Ne znamo šta će biti sa ovim stanom i da li se to uopšte može srediti. Nemamo gdje ni da se odselimo, sve nam je ovde izgorjelo! Da sam ja sama lako bih se snašla, ali nas osmoro je ostalo bez krova nad glavom. 

Nijesu mnogo bolje prošle ni komšije na spratu iznad Jankovića, iz čijeg su stana vatrogasci kroz dim i plamen iznijeli četvoro djece!

"Nagutali smo se dima, trebalo je da idemo u Hitnu na inhalaciju, ali ja nisam htjela, jer nisam željela da se odvajam od djece. Tražiću od Opštine novi stan, u ovom u potkrovlju više ne može da se živi. Sav je čađav i poplavljen vodom iz radijatora", rekla je stanarka iz potkrovlja.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.