Maloljetnik iz Tivta osumnjičen da je izazvao požar u parku
Ilustracija

14. avgusta

Maloljetnik iz Tivta osumnjičen da je izazvao požar u parku

Maloljetni L.K. (16) iz Tivta osumnjičen je da je izazvao požar 14. avgusta na lokaciji gradskog parka u Tivtu, saopštila je policija.

Oko 18,30  na lokaciji gradskog parka u Tivtu došlo  je do požara koji se vrlo brzo raširio i prijetio da ugrozi stambene zgrade i druge objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Brzom i efikasnom akcijom službenika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat požar je lokalizovan oko 20h

"Službenici OB Tivat su u koordinaciji sa državnim tužiocem Osnovnog državng tužilaštva u Kotoru izvršili uviđaj na licu mjesta, i tom prilikom konstatovali da je izgorjelo oko jedan hektar niskog rastinja i da postoji osnovana sumnja da je požar podmetnut.  Državni tužilac je naložio da se protiv nepoznatog počinioca podnese krivična prijava za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Preduzimajući operativne mjere i radnje, službenici tiivatske policije su identifikovali L.K. (16) iz Tivta kao osumnjičenog za ovo krivično djelo. Protiv  njega je, kako se odaje, podnijet je poseban izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Maloljetni L.K. se već nalazi u Centru za djecu i mlade „Ljubović“ u Podgorici zbog drugog krivičnog djela.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.