Danas saslušanje Bulatovića zbog pranja novca
Ilustracija

Danas saslušanje Bulatovića zbog pranja novca

U Specijalnom državnom tužilaštvu danas će biti saslušan Vladislav Bulatović, bratanić jednog od lidera DF-a Predraga Bulatovića, jer se sumnjiči da je dio grupe koja je prala novac a koju je navodno formirao lider PzP-a Nebojša Medojević.

Sa Bulatovićem juče su uhapšene još dvije osobe koje se terete za isto krivično djelo, nezvanično saznaje CdM.

Podsjećamo, zbog istog krivičnog djela uhapšena je i funkcionerka Demokratskog fronta Iva Pavlović, Luka Radunović, sin funkcionera istog političkog saveza Slavena Radunovića i Petar Drašković iz NOVA-e.

Nalog za njihovo hapšenje izdala je specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca.

Pavlović je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode. Povodom svoga hapšenja rekla je da je njen jedini grijeh   za koji je terete taj što je bila dio Pokreta za promjene i DF-a.  

Radunović i Drašković nakon saslušanja takođe su pušteni da se brane sa slobode.

Kako je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva, u toku istrage prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih se sumnja da su Medojević i Nikolić organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

“Tim novcem su se vršilla plaćanja aktivista DF-a i angažovali pripadnici DF-a i sa njima bliska lica koja su vršila uplate tog novca u vidu donacija u filijalama poslovnih banaka u CG, zatim su se za potrebe aktivnosti navedenih političkih subjekata, bez odobrenja bavila bankarskom djelatnošću – konverzijom novca, zamjenom dolara za eure radi njihovog stavljanja u legalne tokove. Tim novcem su se vršila plaćanje lica koja su obavljala poslove marketinga za kampanje DF-a, zatim plaćanja zakupa objekata koji su bili korišćeni za potrebe kampanje, kao i opreme koja je korišćena za kampanju DF-a “, navodi se u saopštenju.

Iz do sada prikupljenih dokaza, kako navodi SDT, sumnja se da su Pavlović, Radunović i Drašković kao članovi navedene kriminalne organizacije preuzimali dolare od člana kriminalne organizacije i u više navrata konvertovali novac u poslovnim bankama u Crnoj Gori stavljajući ga na taj način u legalne tokove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.