Foto: Reuters

Strijelci Vešović, Bećiraj i Simić

"Sokolovi" sa tri gola pobijedili Kazahstan!

Fudbalska reprezentacija Crne Gore u Astani pobijedila je Kazahstan u utakmici E grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. "Sokolovi" su sa tri nula osigurali pobjedu ovom meču.

Prvi gol za crnogorsku reprezenatciju dao je Marko Vešović u 30.minutu, strijelac drugog bio Fatos Bećiraj u 53.minutu, i deset minuta kasnije mrežu Kazahstanaca zatresao je Marko Simić.

Odlično prvo poluvrijeme naše reprezentacije, koja je na pauzu otišla sa golom prednosti, i odmah u drugom nastavila dobru igru.

"Sokoli" su imali više šansi, većinom preko tandema Jovetioć-Bećiraj. Mrežu domaćih zatresao je Marko Vešović u 30. minutu, nakon što je pobjegao čuvarima i u situaciji 1 na 1 matirao kazahstanskog golmana.. Kazahstanci su na momente ugrožavali naš gol, ali u dva navrata istakao se golman Peković prenosi portal RTCG.

Crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković izveo je očekivani tim.

Kazahstan: Loria, Bejsebekov, Lodvinenko, Ahmetov, Šomko, Žukov, Kuat, Šujumbajev, Nurgalijev, Mužikov, Murtazajev.

Crna Gora: Petković, Marušić, Savić, Simić, Tomašević, Kosović, Vukčević, Vešović, Janković, Jovetić, Bećiraj.

sastavi

Foto:UEFA

 

Crnogorski fudbaleri prvi međusobni duel u Podgorici dobili su 5:0, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarili su tri pobjede, dva poraza i remi.

Selektor crngorskih fudbalera Ljubiša Tumbaković rekao je da vjeruje da "sokoli" mogu da izbore plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.