Partizanu najlakši, Zvezdi najteži zadatak
Foto:AA

Žrijeb u Monaku

Partizanu najlakši, Zvezdi najteži zadatak

U Monaku je danas održan žrijeb grupne faze Lige Evrope. U žrijebu su bili i klubovi iz regije Rijeka, Partizan, Crvena zvezda i debitant skopski Vardar.

 Na prvi pogled najbolje su prošli beogradski "crno-bijeli", koji se nalaze u grupi B sa Dinamom iz Kijeva, Jang Bojsima i Skenderbeu, prenosi Anadolija.

Rijeka će igrati u grupi D sa Milanom, Austrijom i AEK-om, dok će Crvena zvezda imati veoma težak posao u grupi H u kojoj su još Arsenal, BATE Borisov i Keln. U debitantskom nastupu u grupnoj fazi Lige Evrope skopski Vardar igraće u grupi L sa Zenitom, Real Sosijedadom i Rosenborgom.

Grupa A: Viljarreal, Makabi Tel Aviv, Astana, Slavia Prag.

Grupa B: Dinamo Kijev, Jang Bojs, Partizan, Skenderbeu.

Grupa C: Braga, Ludogorec, Hofenhajm, Istanbul Basaksehir.

Grupa D: Milan, Austria Beč, Rijeka, AEK Atina.

Grupa E: Olympik Lion, Everton, Atalanta, Apolon.

Grupa F: Kopenhagen, Lokomotiv Moskva, Šerif Tiraspol, Zlin.

Grupa G: Viktoria Plzen, Steaua, Hapoel Ber Sheva, Lugano.

Grupa H: Arsenal, BATE Borisov, Keln, Crvena zvezda.

Grupa I: Salcburg, Olimpik Marsej, Vitoria, Konyaspor.

Grupa J: Atletik Bilbao, Herta, Zorya, Ostersunds.

Grupa K: Lacio, Nice, Zilte Waregem, Vitesse.

Grupa L: Zenit, Real Sosijedad, Rosenborg, Vardar.

Utakmice prvog kola grupne faze Lige Evrope igraće se 14. septembra, a posljednjeg su na rasporedu 7. decembra. U šesnaestinu finala plasiraće se po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kojima će se priključiti osam trećeplasiranih timova iz grupne faze Lige šampiona. Žrijeb parova šesnaestine finala održaće se 11. decembra ove godine.

Finale Lige Evrope igraće se 16. maj 2018. godine u Lionu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.