Nejmar se pozdravio sa saigračima i napustio trening Barselone

Nejmar se pozdravio sa saigračima i napustio trening Barselone

Brazilski fudbaler Nejmar ispoštovao dogovor sa klubom i pojavio se jutros u Barseloninom trening kampu Ciutat Esportiva. Međutim, prema navodima španskih medija tamo se zadržao tek 43 minuta i potom svojim automobilom napustio trening centar.

Prema istim izvorima Nejmar se pozdravio sa saigračima i rekao im da ima namjeru napustiti klub. Nešto kasnije došla je i potvrda iz Barselone, koja je objavila da je brazilski napadač izrazio želju da napusti klub, nakon čega mu je trener Ernesto Valvedre dopustio da napusti trening ekipe, prenosi Anadolija.

Ovim je postalo izvjesno da će Nejmar, za kojeg se već danim piše kako će preći u Paris Sen-Žermen, prihvatiti ponudu iz “grada svjetlosti“ i potražiti novi izazov u karijeri. Ukoliko se transfer zaista realizuje Nejmar će postati najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji fudbalara, jer pariški klub treba uplatiti 222 miliona eura obeštećenja Barseloni. Navodno Nejmar će zarađivati 30 miliona eura godišnje, i to nakon plaćenog poreza.

Nejmar je u Barselonu stigao 2013. godine i od tada odigrao 186 zvaničnih utakmica i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 77 puta uz 52 pogotka. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.