Mesi potpisao novi ugovor do 2020.godine
Leo Mesi

Mesi potpisao novi ugovor do 2020.godine

Troškovi su neodrživi, novi ugovor za Lea Mesija mogao bi da izazove potres u Barseloni. Javna tajna, oni novac za Veratija nemaju!

Leo Mesi je produžio ugovor sa Barselonom. Naime, on je pristao na ponuđene uslove, parafiraće kad se bude vratio sa medenog mjeseca, a njegov otac je dogovorio detalje juče u Barseloni.

Novi ugovor važi do 2020. kada će Argentinac imati 33 godine, moći će da produži ako bude htio za još sezonu, odnosno ako bude osjećao da može da igra na vrhunskom nivou.

Leo će se posle toga vratiti u svoj Njuels, u Rozario i tamo završiti karijeru.

Prema informacijama Mundo Deportiva, ponovo će biti plaćeniji od Ronalda, ovo je osmi put da produžava ugovor sa Barselonom.

Ali, da li će to otvoriti problem?

Naime, Barselona će, računajući i poreze morati da izdvoji ogroman novac, oko 50 miliona eura po sezoni za Mesija, što će dodatno povećati troškove za plate, koji su iznad svih granica.

Oni su bili 72% što je nedopustivo, i pored silnih uspjeha, Katalonci ne mogu da se mjere sa Realom, Junajtedom i Sitijem, kada je upumpavanje novca u pitanju.

Zbog toga se sada spekuliše oko Nejmara koji je takođe produžio ugovor. Naime, on se brine da će Barselona pristati na ponude koje ima, PSŽ, Čelsi i Junajted mogu da plate oko 200 miliona za Brazilca.

On je odbio prošlog ljeta ponudu Parižana od 40 miliona po sezoni i izabrao novi ugovor sa Barselonom. Tada je bio zaintrigiran, njegov agent Vagner Ribeiro ga je savjetovao da prihvati ponudu, ali je otac imao glavnu riječ, pa je Nejmar ostao u Barseloni.

Ovo nije pitanje Barsine želje, već održivosti sistema u kome izdvajate za plate više nego što objektivno možete. I upravo porezi, odnosno činjenica da MSN trio košta čitavo bogatstvo kada su plate u pitanju prave ogroman problem klubu.

Ako izostanu rezultati, kao ove sezone, to se ne odražava baš direktno na prihode, ali svakako i ne olakšava situaciju, priča se da Barselona nema 100 miliona eura za Veratija i da bi morala da proda par igrača, prije svih Rakitića ili čak i Inijestu.

Navodno, bez prodaja, mogu da ulože samo 50 miliona u nove igrače.

To je sada Nejmarova bojazan, mada on uvijek može da odbije transfer. Ipak, ako Barselona odluči da ga proda, njegova situacija u klubu biće pogoršana i vjerovatno će otići.

Sportske.net

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.