Brnabić: Svjesna sam odgovornosti,  treba naslijediti pravog lidera
Ana Brnabić, foto:N1

Nova premijerka Srbije

Brnabić: Svjesna sam odgovornosti, treba naslijediti pravog lidera

Ana Brnabić, koju je juče predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predložio za mandatara za sastav nove vlade, biće sedmi premijer od demokratskih promjena 2000. godine, a za proteklih 17 godina samo je Mirko Cvetković ostao sve četiri godine na čelu vlade.

Vučić je obrazlažući odluku rekao da Brnabić ima "stručne i lične kvalitete" i da je uvjeren da će da radi dobro.

On je rekao i da odluka nije bila laka, ali da je u skladu sa interesima Srbije i idejom da kandidat svojim radom i energijom treba da donese dobre rezultate za Srbiju i građane.

Brnabić zahvalila je Vučiću na ukazanom ogromnom povjerenju da vodi Vladu i nastavi reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom.

 "Čast je služiti svojoj zemlji i ja ću, ukoliko me Skupština (Srbije) izglasa, Vladu voditi posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju", rekla je Brnabić za "Blic".

Ona je kazala da je svjesna odgovornosti koju preuzima jer treba da naslijedi pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osjete kroz bolji kvalitet života.

Ona je rekla da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade i da je važno da se rad na projektima nastavi.

Na mjesto premijera Ana Brnabić dolazi sa malo političkog, ali mnogo poslovnog iskustva. U Vladi je nepunih godinu dana kao ministarka za državnu upravu, a u poslovnom svijetu radila je 14 godina.

Od kada se 2002. vratila sa studija u inostranstvu, radila je na brojim USAID projektima, učestvovala u osnivanju Naleda, gdje je bila potpredsjednica, pa predsjednica Upravnog odbora. Bila je direktorka kompanije za izgradnju vetroparkova Continental winds partners.

Više od svega toga, kada je ušla u politiku, pažnju njenih novih kolega privuklo je javno deklarisanje da je homoseksualka.

Svjetske agencije javljaju - da je njeno imenovanje za mandatara istorijska odluka za tradicionalističku zemlju u kojima se parade ponosa održavaju pod jakim policijskim obezbjeđenjem.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.