Gojković: Srbija će kao vojno neutralna sarađivati sa NATO
Maja Gojković

Gojković: Srbija će kao vojno neutralna sarađivati sa NATO

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je u u Beogradu, u razgovoru s predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem rekla da je Srbija opredijeljena za politiku vojne neutralnosti, kao i da u tom okviru razvija saradnju sa NATO, saopšteno je iz kabineta predsjednice parlamenta.

Ona je rekla da su izborni rezultati na Kosovu i Metohiji izazov za procese pregovora Beograda i Prištine, kao i da će se insistirati na primjeni dogovorenih rješenja kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi Beta.

Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali izrazio je uvjerenje da Evropa neće biti potpuna bez integracije Zapadnog Balkana, ukazujući da je Srbija ostvarila značajan napredak poslednjih godina u oblasti ekonomije i stabilizaciji finansija.

On je rekao da je značajna saradnja Skupštine Srbije i Parlamentarne skupštine NATO i dodao da ta organizacija pridaje pažnju Zapadnom Balkanu imajući u vidu da je stabilnost ovog regiona važna za stabilnost čitave Evrope, pri čemu je Srbija ključna zemlja.

Naveo je da je saradnja Srbije sa organizacijom NATO značajna, imajući u vidu zajedničke izazove terorizma, migrantske krize, pitanja "sajber" bezbjednosti i mnoga druga.

Paolo Ali u Srbiji boravi u okviru posjete članova Pododbora za tranziciju i razvoj Odbora za ekonomiju i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO, koji rade na pripremi izvještaja "Ekonomska tranzicija na Zapadnom Balkanu".
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.