Antonio Konte proglašen najboljim trenerom sezone u engleskoj Premijer ligi
Antonio Konte

Antonio Konte proglašen najboljim trenerom sezone u engleskoj Premijer ligi

Italijanski stručnjak i šef stručnog štaba londonskog Čelsija Antonio Konte proglašen je najboljim trenerom engleske Premijer lige.

Na službenoj internet stranici londonskog kluba je saopšteno da je 47-godišnji Konte proglašen najboljim trenerom Premijer lige u protekloj sezoni u kojoj je Čelsi osvojio šestu titulu prvaka Engleske.

Čelsi je sezonu loše otvorio i u prvih šest kola osvojio svega osam bodova, a onda je italijanski stručnjak Konte promjenom taktike i prelaskom na famoznih 3-4-3 Čelsi uveo u niz od 13 uzastopnih pobjeda.

Konte je na klupi Čelsija zabilježio 30 pobjeda, tri remija i pet poraza, što je bilo dovoljno za osvajanje titule prvaka Engleske.

Konte je drugi italijanski stručnjak koji je proglašen najboljim trenerom engleske Premijer lige, a prošle godine je to priznanje dobio Klaudio Ranijeri koji je sa Lesterom osvojio titulu prvaka.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.