Mesi osvojio Zlatnu kopačku
Leo Mesi

Mesi osvojio Zlatnu kopačku

Fudbaler Barselone Lionel Mesi je najbolji strijelac Evrope za sezonu 2016/17 i sa 37 postignutih golova osvojio je prestižnu nagradu ''Zlatna kopačka''.

Mesi je bio dvostruki strijelac u poslednjem kolu Primere u pobjedi njegovog tima nad Eibarom i sada je ubjedljivo najbolji strijelac na Starom kontinentu.

Iza njega se nalazi fudbaler PSŽ-a Edison Kavani sa 35 pogodaka, zatim igrač Sportinga iz Lisabona Basa Dosta koji je postigao 34 pogotka, a slijede ga Pjer-Emerik Obamejang sa 31, Robert Levandovski sa 30 i Hari Kejn sa 29 golova.

Mesi je već ovu nagradu osvajao i 2010, 2012. i 2013. godine.

Argentinac ove sezone sa klubom nije osvojio ni špansko nacionalno prvenstvo ni Ligu šampiona.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.