Nina Perović ambasadorKotorArt Don Brankovih dana muzike
Nina Perović

Nina Perović ambasadorKotorArt Don Brankovih dana muzike

Ovogodišnje izdanje KotorArt Don Brankovih dana muzike, pored svjetski poznatih umjetnika Romana Simovića i Miloša Karadaglića, kao brend ambasador promovisaće i kompozitorka Nina Perović, umjetnička koordinatorka programa Svečanog otvaranja KotorArt Don Brankovih dana muzike.

"Velika mi je čast što je Organizacioni tim KotorArt-a smatrao da zaslužujem titulu Ambasadora KotorArt Don Brankovih dana muzike, uz dva velika umjetnička imena kao što su Simović i Karadaglić. To je potvrda kvalitetnog ulaganja u jedinstvene umjetničke projekte, kakav je onaj koji će publika moći da vidi prilikom svečanog otvaranja Don Brankovih dana muzike. Veliko mi je zadovoljstvo što sam dio ovako važnog kulturnog procesa koji poslije tri godine saradnje titula Ambasadora svečano zaokružuje”, ocijenila je Perović.

Kao ambasadorka KotorArt Don Brankovih dana muzike, Perović će biti angažovana i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti, ali i Kotora kao svojevrsnog umjetničkog centra Crne Gore.

Nina Perović je doktorirala studije kompozicije u Beogradu. U Crnoj Gori je radno angažovana na pisanju i izvođenju različite muzike prvenstveno u okviru crnogorskih muzičkih manifestacija A tempo i KotorArt Don Brankovi dani muzike.
Prvo veće priznanje za kompozitorski rad dobila je još 2011. godine kada je pohađala 21. Međunarodnu ljetnju akademiju u Pragu, Beču i Budimpešti. To joj je obezbijedilo premijerno izvođenje djela „Gusle“ pred jednom od najzahtjevnijih publika – onom u Beču.

"Bavljenje kompozicijom je proces u kom ne možete naučiti sve, niti ste u bilo kom trenutku u potpunosti zadovoljni ostvarenim rezultatom. Kompozitorski rad je složen i dug proces stvaralačkog sazrijevanja i ne vidim mu kraja“, ocijenila je Perović.

Pored Crne Gore i Austrije, njena djela su izvođena još u Italiji i Sloveniji, Njemačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini. Angažovana je kao saradnik na Muzičkoj akademiji na Cetinju, te profesor klavira u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.