Ubjedljive pobjede zabilježili  Njemci, Česi, Englezi i Jermeni

Ubjedljive pobjede zabilježili Njemci, Česi, Englezi i Jermeni

Odigrane su četiri prve utakmice u grupama C, E i F u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Sigurne i ubjedljive pobjede zabilježili su Njemci, Česi, Englezi i Jermeni.

Češka nije imala težak zadatak u San Marinu. "Knedličke" su već posle prvih 45 minuta imale prednost od 5:0, pa su veći dio nastavka prespavale i samo jednom su savladale golmana domaćih Simoncinija. Po dva puta u strijelce su se upisali Barak i Darida, a po jednom Gebre Selasije i Krmenčik.

U drugoj utakmici grupe C, Njemačka je demonstrirala silu i u Bakuu, gdje je sa 4:1 pobijedila domaću selekciju Azerbejdžana. Širle je poslije filigrantske akcije i dodavanja Hektora doveo "pancere" u vođstvo, ali je Nazarov šokirao svjetske prvake lijepim golom u 31. minutu, posle kontra napada, što je bio prvi primljen gol Njemačke u ovim kvalifikacijama. Međutim, stvari su na svoje mjesto brzo, već do poluvremena, postavili Miler i Gomez, koji je postigao atraktivan pogodak. Pred kraj Širle se još jednom potrudio da mu se ime ispiše na semaforu, pa su Njemci zadržali stoprocentan učinak poslije pet kola.

Jermenija je posle Crne Gore, uspjela da uzme skalp i Kazahstanu. Poslije uspavljujućih 45 minuta, gosti su u 63. minutu ostali sa desetoricom, što su domaći iskoristili, i sa dva brza gola, stigli do kapitalne prednosti, a onda i do pobjede. Strijelci za Jermeniju bili su Henrik Mkitarijan i Araz Ozbiliz u 74, odnosno 76. minutu.

Engleska je osvojila bodove protiv Litvanije na Vembliju, ali nije oduševila. Džermejn Defo je doveo "albion" do prednosti u 22. minutu, a konačan rezultat postavio je preporođeni Džejmi Vardi, koga je proigrao Adam Lalana. Engleska odbrana još nije poklekla u ovim kvalifikacijama.
     
Grupa C
San Marino - Češka 0:6 (0:5)
Barak 17', 24', Darida 19', 77'(p) Gebre Selasije 36', Krmenčik 43'

Azerbejdžan - Njemačka 1:4 (1:3)
Nazarov 31' - Širle 19', 81' Miler 36, Gomez 45'

20.45  Sjeverna Irska - Norveška

Grupa E
Jermenija - Kazahstan 2:0 (0:0)
Mkitarijan 73', Ozbiliz 75'

20.45 Crna Gora - Poljska
20.45 Rumunija - Danska

Grupa F
Engleska - Litvanija 2:0 (1:0)
Defo 21', Vardi 66'

20.45 Malta - Slovačka
20.45 Škotska - Slovenija

Sportskacentrala.com

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.