Srbija savladala Gruziju sa  3:1
Foto:AA

Kvalifikacije za SP

Srbija savladala Gruziju sa 3:1

U grupama ”D”, ”I” i ”G” sinoć su odigrane utakmice petog kola kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo ”Rusija 2018”. Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi "D" u gostima savladala selekciju Gruzije sa 3:1.

Selekcija Republike Irske je u grupi "D" u domaćoj utakmici igrala neriješeno 0:0 sa selekcijom Velsa.

Fudbalska reprezentacija Srbije je u grupi "D" u gostima savladala selekciju Gruzije sa 3:1. Golove za Srbiju su postigli Dušan Tadić u 45. minuti iz jedanaesterca, Aleksandar Mitrović u 64. i Mijat Gaćinović u 86. minuti. Jedini gol za domaćina je postigao Nika Katčarava u 6. minuti.

Austrija je u istoj grupi u Beču sa 2:0 slavila protiv autsajdera Moldavije. 

Reprezentacija Makedonije je u grupi "G" u Vaduzu sa 3:0 savladala selekciju Lihtenštajna. U istoj grupi, reprezentacija Španije je u Hihonu sa 4:1 pobijedila reprezentaciju Izraela.

Selekcija Italije je grupi "G" na stadionu "Renzo Barbera" u Palermu slavila protiv Albanije sa 2:0.   

Reprezentacija Hrvatska je u derbiju grupe ”I” na zagrebačkom stadionu ”Maksimir” savladala Ukrajinu rezultatom 1:0, čime je ostvarila veliki korak ka plasmanu na Mundijal.

U istoj grupi, Islanđani su u Skadru (Albanija) upisali pobjedu protiv reprezentacije Kosova sa 2:1.

 Kosovo igra u Grupi I, zajedno sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Finskom i Ukrajinom.

Reprezentacija Turske je u utakmici u 18 sati u grupi "I" u Antaliji upisala značajnu pobjedu protiv Finske s 2:0.

Večeras su na programu sledeće utakmice: Andora - Farska Ostrva, Bosna i Hercegovina - Gibraltar, Kipar - Estonija, Švedska - Bjelorusija, Švajcarska - Latvija, Belgija - Grčka, Bugarska - Holandija, Luksemburg - Francuska i Portugal - Mađarska.

Podsjećamo da Crna Gora igra u grupi ''E'' sa Rumunijom, Danskom, Poljskom, Jermenijom i Kazahstanom. Prvu utakmicu odigraće sjutra veče sa Poljskom.

Anadolija

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.