Očajan vječiti derbi Zvezde i Partizana
Foto: Starsport

153. derbi

Očajan vječiti derbi Zvezde i Partizana

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su neriješeno 1:1, u 153. vječitom derbiju i duelu 24. kola Superlige.

Duel najvećih srpskih klubova pred preko 40.000 navijača na stadionu ’Rajko Mitić’ donio je veoma loš fudbal i po gol na obije strane, što je rezultat kojim će zadovoljnija biti Zvezda koja je na čelu tabele zadržala šest bodova prednosti.

Crveno-bijeli su poveli golom Gelora Kange koji je u 34. minutu poslije dodavanja Boaćija pogodio za 1:0, ali je tome prethodilo dodavanje Džona Ruiza iz gol-auta. 

Partizan je u većem dijelu utakmice imao iniciajtivu, ali nije viđena nijedna gol šansa tokom 90 minuta i to dovoljno govori kakav je bio kvalitet fudbala na našem najvećem stadionu. Đurđević i Leonardo imali su nekoliko dobrih pokušaja, na drugoj strani Ruiz, Kanga i Boaći su pokušavali, ali sve to je bilo premalo za najveći meč srpskog fudbala. 

Partizan je zasluženo stigao do boda u 87. minutu kada je Uroš Đurđević iskoristio centaršut Vulićevuića sa desne strane i glavom je pogodio mrežu Manojlovića. 

Ono što je dobro je da nije bilo prevelikih incidenata kao što smo navikli, pa je u prvom dijelu viđen mali prekid zbog baklji koje su navijači crno-bijelih ubacili sa južne tribine. 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.