Manćini: Volio bih da budem selektor Italije
Roberto Manćini

Manćini: Volio bih da budem selektor Italije

Italijanski trener Roberto Manćini koji je bez posla od ljeta 2016. godine kada je napustio klupu Intera izjavio je da bi volio da jednog dana postane selektor fudbalske reprezentacije Italije.

“Zbog romantičnih, ali i mnogih drugih razloga, volio bih biti trener nacionalnog tima. Postoje mnogi talentovani italijanski igrači koji dolaze i mislim da bi u narednih nekoliko godina mogli biti svjedoci stvarno dobre reprezentacije“, kazao je Manćini za domaće medije.

Među talentovanim igračima koji vi trebali biti nosioci Azura vidi Domenika Berardija, Federika Bernardeskija, Federika Kjesu, Đanluiđija Donđnaruđmu, Manuela Lokatellija i Roberta Galjardinija.

Njihov predvodnik bi trebao biti Mario Baloteli, koji opet luta u svojoj karijeri, ovoga puta u Nici.

“Jako dobro poznajem Marija. Dao sam mu šansu da debituje u Seriji A u Interu i odveo ga sa sobom u Mančester Siti. On je stvarno dobar momak, ima zlatno srce i imao je sjajne kvalitete kada je debitovao. Igrao je dobro u Mančester Sitiju, postizao je golove i osvojili smo skori sve s njim. Ne znam šta se desilo i to je stvarno razočaravajuće. Baloteli rizikuje svoju karijeru, koja je zaista mogla biti impresivna“, kazao je Manćini.

Dodao je da je Baloteli istih godina kao njegov stariji sin, te da je s njim razgovarao mnogo puta.

“Nadao sam se da bi mogao shvatiti neke stvari. Možda jednog dana to shvati, ali on je i dalje mlad i zato pravi greške“, konstatovao je Manćini.

Nekada sjajni fudbaler i reprezentativac Italije u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je pet klubova, i to Fjorentinu, Lacio, Mančester Siti, Galatasaraj i u dva navrata Inter.

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.