Podgorica: UEFA zainteresovana za izgradnju tribine
Foto: podgorica.me

Podgorica: UEFA zainteresovana za izgradnju tribine

Evropska fudbalska federacija (UEFA) želi da učestvuje u projektu izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici, saopštio je danas izvršni direktor kompanije "ArenaCom" i ekspert UEFA-e, Tomaš Špek.

Špek je drugog dana konferencije posvećene projektu izgradnje istočne tribine predstavio referece svjetski poznate kompanije „ArenaCom“, koja je zainteresovana da bude dio projekta.

"Kompanija na čijem je čelu učestvovala je u izgradnji desetine stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006, Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, 2012, i mnogih drugih širom Evrope, a trenutno realizuje projekte izgradnje stadiona za potrebe Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018, Evropskog prvenstva u Ukrajni 2020, Svjetskog prvenstva u Kataru 2022, kao i druge manje projekte", saopšteno je iz Glavnog grada.

Nakon jučerašnjeg predstavljanja Konzorcijuma koji će raditi Studiju izvodljivosti sa idejnim rješenjem za istočnu tribinu, današnjoj konferenciji su prisustvovali predstavnici potencijalnih investitora, kao i domaćih i inostranih kompanija koje svojim kapacitetima mogu da doprinesu razvoju tog projekta.

"Oni su sa privrednicima iz Glavnog grada razmijenili određena iskustva i razmotrili modele u izradi Studije i potencijalnog angažmana tokom realizacije tog projekta", navodi se u saopštenju.

Predstavnik kompanije C.R.E.A.M. Europe PPP Alliance, Zoran Jelić, održao je predstavio je neke od najefikanijih aranžmana realizacije javno privanog partnerstva kada je u pitanju izgradnja sportske infrastrukture, dok je menadžer Glavnog grada, Dragutin Đeković, prezentovao potencijale lokaliteta na kojem se nalazi Istočna tribina, ali i užeg centra grada, dajući konkretne informacije i detalje vezane za čitav taj prostor u cilju što kvalitetnije izrade Studije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.