Đuveč sa spanaćem
Ilustracija

Recept

Đuveč sa spanaćem

Sastojci:

2 kašike putera

jedan manji crni luk sitno isjeckan

prstohvat ljute mljevene paprike

400 g spanaća

šolja mlijeka

2 jaja

1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje

4 šolje integralnog pirinča

kašika sjeckanog svježeg peršuna

kašika sjeckanog lista timijana

kašika sjeckanog lista bosiljka

so i biber

Priprema:

1. Skuvajte pirinač. Spanać isjeckajte i kratko probarite. 

2. Zagrijte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom.

3. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putera i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane.

4. U velikoj činiji umutite mlijeko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mješavinu sa spanaćem i dobro sve izmiješajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

Stvar ukusa

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.