Naučnici otkrili normalnu dužinu penisa
Ilustracija

Istraživanje

Naučnici otkrili normalnu dužinu penisa

Naučnici sa Koledža Kings u Londonu su konačno utvrdili prosječnu dužinu penisa kako bi uspjeli da umire sve nezadovoljne muškarce.

U namjeri da umire i razuvjere brojne muškarce, a posebno one sa poremećajem anksioznosti, naučnici sa Kings koledža u Londonu sproveli su studiju na globalnom nivou koja je ustanovila prosječnu veličinu muškog ponosa.

U istraživanju je ustanovljeno da prosječna dužina opuštenog penisa iznosi 9,16 cm, a u prečniku oko 9,13 cm dok u erekciji, prosječna dužina iznosi 13.12 cm, a u obimu oko 11,66 cm.

Najzanimljiviji podatak do kojeg su naučnici došli tokom istraživanja jeste da je visina u korelaciji sa dužinom penisa. 

Rezultati su objavljeni u časopisu British Journal of Urology International i obuhvataju istraživanja sprovedena na muškarcima svih uzrasta i rasa. Prilikom mjerenja dužine samog organa korišćena je "standardna procedura" i ispitano je preko 15.000 muškaraca.

penis

Vođa naučne grupe, dr David Vejl sa Kings koledža navodi:

„Vjerujemo da će ovi rezultati pomoći urolozima da razuvjere pacijente i dokažu im da je sa njihovim penisom sve u redu kada je dužina u pitanju.“

Istraživanja će posebno pomoći muškarcima koji pate od (BDD-a) anksioznog poremećaja koji se vezuje za nezadovoljstvo percepcije sopstvenog tijela.

Dr Martin Bagalej, direktor Maudsley NHS fondacije u Londonu objašnjava:

„Osobe sa BDD-om nemaju realnu sliku o sebi i konstantno brinu o tome kako ih drugi vide. Osim kilaže, neki se fokusiraju na određene dijelove tijela, uglavnom na penis, a rezultati ove studije će im pomoći da imaju bolje mišljenje o svom tijelu.“

Prava sreća za sve muškarce jeste što istraživanje ukazuje da velika većina muškaraca u svijetu ima prosječnu veličinu penisa, odnosno da većina momaka zaista nema razloga da brine hoće li ili ne njihov "ponos" biti ismijan.

Menshealth